Budoucnost účetnictví je v aplikacích

Rok 2024 pro nás již nyní představuje další rekordní rok. Zaznamenáváme růst ve všech klíčových oblastech – od tržeb, přes počty podaných daňových přiznání, až po nárůst počtu klientů a objemu zpracovávaných dat. Tento úspěch nás motivuje, ale také klade vysoké nároky na efektivitu našich služeb.
Shoptet vs Woocommerce

Digitalizace procesů jako hlavní priorita

Jedním z našich největších úkolů zůstává maximální digitalizace procesů. Účetnictví se v posledních letech zásadně mění a digitalizace a automatizace jsou hlavními motory těchto změn. S rozvojem softwarových řešení využívajících umělou inteligenci se proměňuje i naše role jako účetních a poradců. Místo manuálního zpracování dat se stále více zaměřujeme na analýzu výstupů, správné nastavení aplikací a efektivní komunikaci se státní správou.

Využití cloudových technologií

Dlouhodobě využíváme cloudové technologie, jako je platforma ABRA Flexi, která našim klientům umožňuje přístup k účetním datům kdykoli a odkudkoli. Tento přístup zvyšuje flexibilitu a rychlost, s jakou můžeme poskytovat služby našim klientům, a zároveň zjednodušuje správu účetních dat.

Integrace aplikace Digitoo

Dalším krokem v naší digitalizační strategii je implementace platformy Digitoo do naší spolupráce s klienty. Digitoo je pokročilá aplikace pro automatizaci a digitalizaci daňových dokladů. Umožňuje přijímat dokumenty, plně je digitalizovat a přímo integrovat do účetního softwaru. Díky tomu se nejen zjednodušuje archivace dokladů, ale výrazně se snižuje i riziko jejich ztráty. Pro nás jako outsourcingovou firmu to znamená rychlejší přístup k dokladům klientů a možnost poskytovat požadované výstupy v kratším čase.

Budoucnost účetnictví: Technologie a inovace

Budoucnost účetnictví je neodmyslitelně spojena s technologickým pokrokem. Automatizace, umělá inteligence a cloudové technologie přinášejí nové příležitosti i výzvy. Naším cílem je zajistit, aby tyto moderní trendy byly pro naše klienty nejen dostupné, ale také snadno použitelné a přínosné. Zavazujeme se pokračovat v inovacích a vyvíjet maximální úsilí, abychom nadále poskytovali kvalitní a moderní účetní služby v rychle se měnícím digitálním světě.

Autor článku: Tomáš Kučera, ředitel, SKUPINA BF


Spojte se s námi

BF CONSULTING, k. s.

Budova BF Centrum
Bohdalecká 1490/25
101 00 Praha 10

IČ: 267 03 661
Spisová značka A 47037
Městský soud v Praze

Pošlete rychlou zprávu

Sledujte nás